Gör det själv - kökslåda

Den plats som är avsedd för köksutrustning i en Monark 540, är upptagen av annat.

Under sittbrunnens golv finns alltså en tung utdragbar trälåda som är tänkt för köksutrustning men eftersom den har fått en annorlunda roll har jag funderat på hur jag lämpligast ska förvara det som behövs i samband med matlagning och själva matsituationen. Jag tänker på tallrikar, muggar och bestick.

Ibland vill man tillaga och äta maten ute, på en klippa. Jag vill att det ska vara bekvämt att ta med sig det som behövs. Tidigare hade jag allt i en axelremsväska men inne i båten var det lite obekvämt att plocka fram och rota i den, då man behövde ytterliggare ett bestick till exempel.

Jag funderar på om en plastlåda (40x30 cm) skulle kunna fungera som en plats där man kan förvara bestick och tallrikar, även efter att man diskat dem. Jag har letat efter ett litet diskställ, som ska stå i botten på denna låda men alla diskställ jag hittills sett, är några centimeter för stora. Jag tror att det är bra om tallrikarna efter diskning kan stå upp, så att de kan rinna av. Kanske får jag tillverka något, som gör detta möjligt men jag tror det är bäst om jag hittar ett litet diskställ plast.Home